Hledáte něco výživného a úžasně chutného na snídani? Máme pro vás perfektní recept, který si zamilujete! Tato čokoládovo-banánová quinoa kaše je nejen zdravá, ale také plná skvělých chutí. Příprava je snadná a výsledek stojí za to. Tak pojďme na to!
Ingredience:
Na kaši:
- 30 g quinoa vloček (klidně můžete použít i ovesné, pokud nemáte quinoa vločky po ruce)
- 1/2 banánu
- 200 ml vody
- 200 ml mandlového mléka
- 1/2 lžičky skořice
Na karamelizovaný banán:
- 1 banán
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 lžička javorového sirupu
Na ozdobu:
- Čokoládový protein + voda (stačí smíchat s vodou)
- Pekanové ořechy
- Dýňová semínka
Postup:
-
Všechny ingredience na kaši dáme do hrnce a vaříme na mírném ohni přibližně 10–15 minut. Míchame, aby se quinoa pěkně uvařila a kaše získala krémovou konzistenci.
-
Na pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme na kolečka nakrájený banán, posypeme ho skořicí a pokapáme javorovým sirupem. Opečeme ho z každé strany přibližně 2 minutky, dokud se pěkně nezkaramelizuje.
-
Smíchame čokoládový protein s vodou. Konzistence by měla být trochu hustší, aby se dala nanést na kaši.
-
Horkou kaši nalijeme do misky, přidáme proteinovou pěnu, karamelizovaný banán a na závěr vše posypeme ořechy a semínky. Podávame.
Tato kaše je dokonalou kombinací sladké chuti, krémové textury a výživných ingrediencí. Nejenže vám zpříjemní ráno, ale dodá vám energii na celý den. Pokud ji vyzkoušíte, dejte mi vědět, jak vám chutnala! 😊
TIP: Pokud chcete ještě více čokoládové chuti, přidejte lžičku kakaa přímo do kaše.
Přeji vám dobrou chuť a krásné ráno! 🌞