Nevíte, jak používat tahini? 🤔 Ve zdravé kuchyni se tahini (sezamová pasta) používá jako hlavní přísada do dresinků nebo jako samostatná zálivka do slaných pokrmů. Samozřejmě pro vás máme také inspiraci a můžete si s námi připravit rychlou chutnou veganskou misku plnou vlákniny a vitamínů z kvalitních surovin 🌱 🌱 🌱.
Přísady:
- 30 g pohanky
- 30 g červené quinoy
- 1/3 cukety
- 100g tempehu / tofu
- Bylinná sůl
- Mleté chilli
- Olivový olej
Dresink:
- 1 lžička Tahini ESTY
- 1 lžička sójového jogurtu
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
Navrch:
- goji,
- pekanové ořechy,
- dýňová semínka
Postup:
- Uvařte pohanku a quinou ve dvojnásobném množství osolené vody. Lze vařit společně.
- Cuketu a tofu/tempeh nakrájejte na kostičky, položte na plech, pokapejte olejem, okořeňte a pečte asi 20-25 minut při 200 stupních.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na dresink.
- Když je vše upečené a připravené, jedno po druhém naložte do mísy, přidejte goji, ořechy, semínka a zalijte dresinkem.
👩🏽🍳: @annamaria_bilas